De biORAKLENE

Høst 2020

Nils Mo : biORAKEL

Nils Mo

biORAKEL

Eg heter Nils og er 23 år gammal. Begynte haust 2019 på ein mastergrad i fiskeriobiologi og forvaltning, og har bachelorgrad i biologi frå UiB. Eg kjem opphavleg frå Norheimsund i Hardanger. Likar biologi sidan det er eit spanande og variert emne, med særleg interesse for det marine.

Saron Berhe : biORAKEL

Saron Berhe

biORAKEL

Jeg heter Saron Berhe (22) , og startet på master innenfor fiskeribiologi høsten 2019 på UiB. Generell biologi har alltid vært min største interesse, med et ekstra fokus på marinbiologi. Derfor valgte jeg også å avslutte min bachelorgrad innenfor biologi med et semester i Australia.
Jeg håper at kunnskapen jeg har fått via bachelorgraden min vil være til stor hjelp!

Emily Marie Christiansen : biORAKEL

Emily Marie Christiansen

biORAKEL

Hei jeg heter Emily, er 22 år og går siste året på bacheloren i molekylærbiologi. Jeg har tatt alle de obligatoriske emnene tilhørende bacheloren i mol, så bare koselig om du stikker innom og gir meg litt trivia! For tiden holder jeg på med prosjektoppgave og er i prosessen med å søke utveksling så bare å spørre om det også. Jeg er veldig opptatt av miljø, og ikke så glad i sykehus, så er spent på å se hva jeg kan gjøre med graden min? Går kanskje over til miljø toksikologi etter hvert? Er derfor det er så kos å få henge med bio studentene også. Ellers er jeg lidenskapelig opptatt av båtturer, sene timer på lesesalen, og å si hvordan man egentlig har det.

Ovidie Mari Lynge : biORAKEL

Ovidie Mari Lynge

biORAKEL

Eg heiter Ovidie og er 23 år gamal. Har vokse opp på Sunnmøre, men har budd i Bergen dei siste tre åra. I 2016 starta eg på bachelor i biologi ved uib og no i haust fortsette eg med ei mastergrad i Marinbiologi. Forrige semester opphalt eg meg på Svalbard. Der fekk vi blant anna lære "1000 måtar å døy på i Arktiske strøk" og mykje om hoppekrepsar, der begge ting var veldig spennande. Eg likar det meste innan biologi!

Lars Martin Myhre : biORAKEL

Lars Martin Myhre

biORAKEL

Jeg går tredje året på bachelorprogrammet i biologi. Jeg er har alltid vært glad i å formidle videre det jeg kan av kunnskap og egenskaper, og liker å utforske synsvinkler som kommer frem gjennom faglige samtaler og diskusjoner. Ellers har jeg et 50/50 kynisk og godtroende syn på livet.

Marius Nilsen : biORAKEL

Marius Nilsen

biORAKEL

Jeg er 22 år og begynte nettopp på masterprogrammet i marin biologi ved UiB. Fra før av har jeg bachelor i biologi. Jeg dro ett semester på utveksling til Hawaii som en del av bacheloren, noe jeg kan anbefale sterkt. Jeg har alltid villet bli marin biolog, og leter nå etter noe spennende jeg kan spesialisere meg i.

Rune Storli : biORAKEL

Rune Storli

biORAKEL

Jeg fullførte min bachlor i biologi våren 2019, og tar for tiden et postbachlor studieår før jeg planlegger å starte på masteren til neste høst. Har hovedsakelig brukt valgfagene mine på kjemifag. Har også tilbrakt 1 semester i Australia på utveksling.

Vanja Sand Syversen : biORAKEL

Vanja Sand Syversen

biORAKEL

Jeg heter Vanja, 22 år og går for tiden på første semester av min master i biodiversitet, evolusjon og økologi. Tok også bachelorgraden min i biologi på uib, men med et siste semester på utveksling i Australia, noe som kan anbefales på det sterkeste.

Tonje Olsen Totland : biORAKEL

Tonje Olsen Totland

biORAKEL

Jeg heter Tonje, er 24 år gammel og har nettopp startet på master i biodiversitet, evolusjon og økologi. Jeg tok bacheloren i biologi her ved UiB, og fullførte graden med et spennende semester på utveksling i Australia. Biologi har alltid vært av stor interesse, men det jeg syntes er mest spennende er økologi og zoologi.

Ørjan Vabø : biORAKEL

Ørjan Vabø

biORAKEL

Jeg heter Ørjan Vabø, er 22 år (1996), og tar for tiden mastergrad i marinbiologi her på UiB (første semester). Bachelorgraden tok jeg på UiB de to første årene, før jeg hadde to fantastiske semestre, først på University of Otago på New Zealand høstsemesteret, og på UNIS på Svalbard vårsemesteret.
Jeg har alltid vært veldig opptatt av havet - men interesserer meg for det meste innen biologi.
Ser veldig fram til å hjelpe til som biORAKEL i løpet av høsten.

 

 


Vår 2020

Saron Berhe : biORAKEL

Saron Berhe

biORAKEL

Jeg heter Saron Berhe (22) , og startet på master innenfor fiskeribiologi høsten 2019 på UiB. Generell biologi har alltid vært min største interesse, med et ekstra fokus på marinbiologi. Derfor valgte jeg også å avslutte min bachelorgrad innenfor biologi med et semester i Australia.
Jeg håper at kunnskapen jeg har fått via bachelorgraden min vil være til stor hjelp!

Solveig Siqveland : biORAKEL

Solveig Siqveland

biORAKEL

Jeg er 23 år, og begynte på master i molekylærbiologi nå i høst. Jeg har også en bachelor i molekylærbiologi fra UiB og har vært kollokvieleder i ulike molfag, så jeg vet hva som skal til for å lykkes! Nå for tiden er jeg i prosessen med å finne ut detaljene i masteroppgaven som jeg starter på neste semester. Bortsett fra diverse molfag så har jeg også hatt toksikologi og mikrobiologi hvis noen lurer på noe der! Ellers så kan jeg hjelpe til med både spørsmål og innleveringer.

Nils Mo : biORAKEL

Nils Mo

biORAKEL

Eg heter Nils og er 23 år gammal. Begynte haust 2019 på ein mastergrad i fiskeriobiologi og forvaltning, og har bachelorgrad i biologi frå UiB. Eg kjem opphavleg frå Norheimsund i Hardanger. Likar biologi sidan det er eit spanande og variert emne, med særleg interesse for det marine.

Eirik Austad : biORAKEL

Eirik Austad

biORAKEL

Jeg heter Eirik og er 25 år. Jeg er på mitt tredje semester i mastergraden Utviklingsbiologi og fysiologi. Selv om interessen innenfor biologi er rimelig bred, er jeg for det meste opptatt av fysiologiske og molekylære prosesser hos dyr. I bachelorgraden i biologi og mastergraden tok jeg en del molekylærbiologiske fag, så jeg kan forhåpentligvis hjelpe en stakkars MOL student med de endeløse rapportene eller cellebiologi. I min mastergrad skriver jeg om en genetisk nevrodegenerativ sykdom med sebrafisk som modellorganisme.

Ingrid Dahle : biORAKEL

Ingrid Dahle

biORAKEL

Jeg heter Ingrid, jeg er 22 år og har startet på fjerde år på lektorutdanning i biologi og matte. Jeg syns at alt innenfor biologi er kjempespennende, men jeg er spesielt interessert i planteøkologi og evolusjon. Har vært på utveksling et semester i Østerrike, og tatt et fag på Svalbard. Det har vært kjempekjekt!

Maren Johansen : biORAKEL

Maren Johansen

biORAKEL

Jeg har nylig fullført en bachelor i biologi ved UiB og har nettopp startet på en master innenfor Biodiversitet, Økologi og Evolusjon. I min tid som bachelor student har jeg hatt en del fag innen feltet økologi, og det er nok denne retningen jeg kommer til å ta på min master. Ellers har jeg en stor lidenskap for skogen og dens trær, men mine interesser strekker seg også til andre felter innenfor biologiens verden. Håper med dette at jeg kan være til god hjelp!

Ovidie Mari Lynge : biORAKEL

Ovidie Mari Lynge

biORAKEL

Eg heiter Ovidie og er 23 år gamal. Har vokse opp på Sunnmøre, men har budd i Bergen dei siste tre åra. I 2016 starta eg på bachelor i biologi ved uib og no i haust fortsette eg med ei mastergrad i Marinbiologi. Forrige semester opphalt eg meg på Svalbard. Der fekk vi blant anna lære "1000 måtar å døy på i Arktiske strøk" og mykje om hoppekrepsar, der begge ting var veldig spennande. Eg likar det meste innan biologi!

Jenny Neuhaus : biORAKEL

Jenny Neuhaus

biORAKEL

Jeg tok min bachelorgrad i biologi her ved UiB og fullførte studiet med et knallbra semester på Universitetssenteret på Svalbard (UNIS). Nå er jeg tilbake i Bergen og har begynt på master i marinbiologi. Jeg har alltid elsket havet og synes det er helt fantastisk å studere organismene som bor i det store blå. Det er nesten litt vanskelig å si hva jeg brenner mest for, men blekkspruter og marine nakensnegler faller i hvert fall under denne kategorien. Det er spesielt gøy å observere dyrelivet under vannoverflaten, og derfor dykker jeg regelmessig med dykkerklubben SUB. Jeg ser fram til et nytt semester som biORAKEL og håper dere har mange spørsmål til oss.

Marius Nilsen : biORAKEL

Marius Nilsen

biORAKEL

Jeg er 22 år og begynte nettopp på masterprogrammet i marin biologi ved UiB. Fra før av har jeg bachelor i biologi. Jeg dro ett semester på utveksling til Hawaii som en del av bacheloren, noe jeg kan anbefale sterkt. Jeg har alltid villet bli marin biolog, og leter nå etter noe spennende jeg kan spesialisere meg i.

Rune Storli : biORAKEL

Rune Storli

biORAKEL

Jeg fullførte min bachlor i biologi våren 2019, og tar for tiden et postbachlor studieår før jeg planlegger å starte på masteren til neste høst. Har hovedsakelig brukt valgfagene mine på kjemifag. Har også tilbrakt 1 semester i Australia på utveksling.

Vanja Sand Syversen : biORAKEL

Vanja Sand Syversen

biORAKEL

Jeg heter Vanja, 22 år og går for tiden på første semester av min master i biodiversitet, evolusjon og økologi. Tok også bachelorgraden min i biologi på uib, men med et siste semester på utveksling i Australia, noe som kan anbefales på det sterkeste.

Marius Takvam : biORAKEL

Marius Takvam

biORAKEL

Jeg er 25 år, og går 1. året på master graden bærekraftig havbruk ved Universitetet i Bergen. Jeg har et ønske om å skrive en master innenfor fysiologi som er et fag jeg har ekstra interesse for. I tillegg til å være fulltidsstudent jobber jeg deltid på Blom fiskeoppdrett, noe jeg har gjort de siste 5 årene. Mine interesser er derfor spesielt i havet ettersom min nysgjerrighet for fisk og havet virkelig startet via akkurat denne deltidsjobben for rundt 5 år siden.

Tonje Olsen Totland : biORAKEL

Tonje Olsen Totland

biORAKEL

Jeg heter Tonje, er 24 år gammel og har nettopp startet på master i biodiversitet, evolusjon og økologi. Jeg tok bacheloren i biologi her ved UiB, og fullførte graden med et spennende semester på utveksling i Australia. Biologi har alltid vært av stor interesse, men det jeg syntes er mest spennende er økologi og zoologi.

Ørjan Vabø : biORAKEL

Ørjan Vabø

biORAKEL

Jeg heter Ørjan Vabø, er 22 år (1996), og tar for tiden mastergrad i marinbiologi her på UiB (første semester). Bachelorgraden tok jeg på UiB de to første årene, før jeg hadde to fantastiske semestre, først på University of Otago på New Zealand høstsemesteret, og på UNIS på Svalbard vårsemesteret.
Jeg har alltid vært veldig opptatt av havet - men interesserer meg for det meste innen biologi.
Ser veldig fram til å hjelpe til som biORAKEL i løpet av høsten.

 

 


Høst 2019

Ivan Abbedissen : biORAKEL

Ivan Abbedissen

biORAKEL

Jeg er 26 år gammel og går 1. året master på molekylærbiologi. Bacheloren min er ifra UiB, så jeg er godt kjent med fagene og professorene innad i molekylærbiologi slik at jeg kan hjelpe andre studenter på en best mulig måte. Det jeg kan tilby er å gi en god veiledning på hvordan det er lurt å tenke for å knekke vanskelige nøtter, samt noen triks og tips som man opparbeider seg gjennom erfaring. Jeg vet hvor vanskelig det er å sette seg inn i IMRaD, så der kan jeg komme med råd. Ingen spørsmål er dumme og om det er et spesifikt spørsmål eller man bare vil diskutere meningen med livet så er jeg med på det. Selv så er jeg interessert i metabolske sykdommer og skal skrive masteroppgave om en patogen variant av et lipase enzym som skilles ut ifra bukspyttkjertelen kalt caboxyl ester lipase (CEL).

Emily Marie Christiansen : biORAKEL

Emily Marie Christiansen

biORAKEL

Hei jeg heter Emily, er 22 år og går siste året på bacheloren i molekylærbiologi. Jeg har tatt alle de obligatoriske emnene tilhørende bacheloren i mol, så bare koselig om du stikker innom og gir meg litt trivia! For tiden holder jeg på med prosjektoppgave og er i prosessen med å søke utveksling så bare å spørre om det også. Jeg er veldig opptatt av miljø, og ikke så glad i sykehus, så er spent på å se hva jeg kan gjøre med graden min? Går kanskje over til miljø toksikologi etter hvert? Er derfor det er så kos å få henge med bio studentene også. Ellers er jeg lidenskapelig opptatt av båtturer, sene timer på lesesalen, og å si hvordan man egentlig har det.

Ingrid Dahle : biORAKEL

Ingrid Dahle

biORAKEL

Jeg heter Ingrid, jeg er 22 år og har startet på fjerde år på lektorutdanning i biologi og matte. Jeg syns at alt innenfor biologi er kjempespennende, men jeg er spesielt interessert i planteøkologi og evolusjon. Har vært på utveksling et semester i Østerrike, og tatt et fag på Svalbard. Det har vært kjempekjekt!

Maren Johansen : biORAKEL

Maren Johansen

biORAKEL

Jeg har nylig fullført en bachelor i biologi ved UiB og har nettopp startet på en master innenfor Biodiversitet, Økologi og Evolusjon. I min tid som bachelor student har jeg hatt en del fag innen feltet økologi, og det er nok denne retningen jeg kommer til å ta på min master. Ellers har jeg en stor lidenskap for skogen og dens trær, men mine interesser strekker seg også til andre felter innenfor biologiens verden. Håper med dette at jeg kan være til god hjelp!

Ovidie Mari Lynge : biORAKEL

Ovidie Mari Lynge

biORAKEL

Eg heiter Ovidie og er 23 år gamal. Har vokse opp på Sunnmøre, men har budd i Bergen dei siste tre åra. I 2016 starta eg på bachelor i biologi ved uib og no i haust fortsette eg med ei mastergrad i Marinbiologi. Forrige semester opphalt eg meg på Svalbard. Der fekk vi blant anna lære "1000 måtar å døy på i Arktiske strøk" og mykje om hoppekrepsar, der begge ting var veldig spennande. Eg likar det meste innan biologi!

Rune Storli : biORAKEL

Rune Storli

biORAKEL

Jeg fullførte min bachlor i biologi våren 2019, og tar for tiden et postbachlor studieår før jeg planlegger å starte på masteren til neste høst. Har hovedsakelig brukt valgfagene mine på kjemifag. Har også tilbrakt 1 semester i Australia på utveksling.

Vanja Sand Syversen : biORAKEL

Vanja Sand Syversen

biORAKEL

Jeg heter Vanja, 22 år og går for tiden på første semester av min master i biodiversitet, evolusjon og økologi. Tok også bachelorgraden min i biologi på uib, men med et siste semester på utveksling i Australia, noe som kan anbefales på det sterkeste.

Tonje Olsen Totland : biORAKEL

Tonje Olsen Totland

biORAKEL

Jeg heter Tonje, er 24 år gammel og har nettopp startet på master i biodiversitet, evolusjon og økologi. Jeg tok bacheloren i biologi her ved UiB, og fullførte graden med et spennende semester på utveksling i Australia. Biologi har alltid vært av stor interesse, men det jeg syntes er mest spennende er økologi og zoologi.

Ørjan Vabø : biORAKEL

Ørjan Vabø

biORAKEL

Jeg heter Ørjan Vabø, er 22 år (1996), og tar for tiden mastergrad i marinbiologi her på UiB (første semester). Bachelorgraden tok jeg på UiB de to første årene, før jeg hadde to fantastiske semestre, først på University of Otago på New Zealand høstsemesteret, og på UNIS på Svalbard vårsemesteret.
Jeg har alltid vært veldig opptatt av havet - men interesserer meg for det meste innen biologi.
Ser veldig fram til å hjelpe til som biORAKEL i løpet av høsten.

 

 


Vår 2019

Ivan Abbedissen : biORAKEL

Ivan Abbedissen

biORAKEL

Jeg er 26 år gammel og går 1. året master på molekylærbiologi. Bacheloren min er ifra UiB, så jeg er godt kjent med fagene og professorene innad i molekylærbiologi slik at jeg kan hjelpe andre studenter på en best mulig måte. Det jeg kan tilby er å gi en god veiledning på hvordan det er lurt å tenke for å knekke vanskelige nøtter, samt noen triks og tips som man opparbeider seg gjennom erfaring. Jeg vet hvor vanskelig det er å sette seg inn i IMRaD, så der kan jeg komme med råd. Ingen spørsmål er dumme og om det er et spesifikt spørsmål eller man bare vil diskutere meningen med livet så er jeg med på det. Selv så er jeg interessert i metabolske sykdommer og skal skrive masteroppgave om en patogen variant av et lipase enzym som skilles ut ifra bukspyttkjertelen kalt caboxyl ester lipase (CEL).

Victoria Arnesen : biORAKEL

Victoria Arnesen

biORAKEL

Jeg tok bachelor og mastergrad i molekylærbiologi ved uib (2013-2018), har tatt alle obligatoriske mol fag, samt prosjektoppgave i mol,tumorbiologi, utviklingsbiologi, toksikologi, cellebiologi. Alle fagene jeg har tatt står i min akademiske CV (sendt til deg tidligere). I mastergraden gikk oppgaven min ut på å studere PI3K metabolismeveien, og se om det hadde en innvirkning på uttrykking av RNA iht kreftutvikling. Har god erfaring både teoretisk og praktisk med mol metoder brukt på lab, så burde lett kunne se om studenter har forstått konseptet i en rapport (men mol221/222 går på våren).

Eirik Austad : biORAKEL

Eirik Austad

biORAKEL

Jeg heter Eirik og er 25 år. Jeg er på mitt tredje semester i mastergraden Utviklingsbiologi og fysiologi. Selv om interessen innenfor biologi er rimelig bred, er jeg for det meste opptatt av fysiologiske og molekylære prosesser hos dyr. I bachelorgraden i biologi og mastergraden tok jeg en del molekylærbiologiske fag, så jeg kan forhåpentligvis hjelpe en stakkars MOL student med de endeløse rapportene eller cellebiologi. I min mastergrad skriver jeg om en genetisk nevrodegenerativ sykdom med sebrafisk som modellorganisme.

Eliya Cholakova : biORAKEL

Eliya Cholakova

biORAKEL

Eliya.Cholakova@student.uib.no

Jeg er andre års masterstudent i mikrobiologi her ved UiB og har også tatt fag på Svalbard. Jeg flyttet fra Bulgaria til Norge for syv år siden, men jeg tok bachelorgraden min ved University of Edinburgh, Skottland (Honours, 4 år). Der studerte jeg bioteknologi som hovedfag og lærte mye innen molekylær- og cellebiologi, immunologi og genetikk. Bacheloroppgaven min handlet om mikroorganismer som finnes i luftveiene hos sau og nå jobber jeg med ekstremofile mikrober. Jeg er glad i å hjelpe, klar til å lese oppgaver og vil gjerne gi detaljerte tilbakemeldinger!

Inga Elda : biORAKEL

Inga Elda

biORAKEL

Jeg heter Inga, er 24 år og går bachelor i molekylærbiologi. Jeg har tidligere vært med i Helix, og våren 2018 var jeg på utveksling ved University of Glasgow i Skottland. Til høsten er planen å starte på master, usikker på hvilken retning, men veldig sikker på at molekylærbiologi er kjempegøy, og håper å få mange spørsmål jeg kanskje kan hjelpe deg med!

Christine Horne : biORAKEL

Christine Horne

biORAKEL

Jeg heter Christine, er 24 år, og er på mitt 3 semester ved masterretningen utviklingsbiologi og fysiologi. Alt innen biologi er av stor interesse, men jeg er spesielt interessert i molekylærbiologi og fysiologi. I masteroppgaven min skriver jeg om laks, hvor jeg ser på mekanismene som foregår i hjernen rundt fotoresepsjon og start av kjønnsmodning. Bachelorgraden min er i biologi, men en stor del av valgfagene mine er i molekylærbiologi, så jeg kan forhåpentligvis være til hjelp med begge deler.

Magnus Hulbak : biORAKEL

Magnus Hulbak

biORAKEL

Jeg heter Magnus Hulbak, er 24 år gammel og tar for tiden en master i Marinbiologi. Som trofast bergenser tok jeg også bacheloren på UiB med unntak av et magisk sistesemester på Svalbard. Det anbefales på det sterkeste.
Jeg interesser meg for det aller meste innenfor biologi, men det er havet som fascinerer meg mest!
Jeg håper jeg kan være til god hjelp, så bare fyr løs med spørsmål!

Lars Martin Myhre : biORAKEL

Lars Martin Myhre

biORAKEL

Jeg går tredje året på bachelorprogrammet i biologi. Jeg er har alltid vært glad i å formidle videre det jeg kan av kunnskap og egenskaper, og liker å utforske synsvinkler som kommer frem gjennom faglige samtaler og diskusjoner. Ellers har jeg et 50/50 kynisk og godtroende syn på livet.

Jenny Neuhaus : biORAKEL

Jenny Neuhaus

biORAKEL

Jeg tok min bachelorgrad i biologi her ved UiB og fullførte studiet med et knallbra semester på Universitetssenteret på Svalbard (UNIS). Nå er jeg tilbake i Bergen og har begynt på master i marinbiologi. Jeg har alltid elsket havet og synes det er helt fantastisk å studere organismene som bor i det store blå. Det er nesten litt vanskelig å si hva jeg brenner mest for, men blekkspruter og marine nakensnegler faller i hvert fall under denne kategorien. Det er spesielt gøy å observere dyrelivet under vannoverflaten, og derfor dykker jeg regelmessig med dykkerklubben SUB. Jeg ser fram til et nytt semester som biORAKEL og håper dere har mange spørsmål til oss.

Marius Nilsen : biORAKEL

Marius Nilsen

biORAKEL

Jeg er 22 år og begynte nettopp på masterprogrammet i marin biologi ved UiB. Fra før av har jeg bachelor i biologi. Jeg dro ett semester på utveksling til Hawaii som en del av bacheloren, noe jeg kan anbefale sterkt. Jeg har alltid villet bli marin biolog, og leter nå etter noe spennende jeg kan spesialisere meg i.

Daniel Notvik : biORAKEL

Daniel Notvik

biORAKEL

Eg er nett ferdig med mastergrad i marinbiologi og tar no nokre ekstra fag ved MatNat. Eg har bachelor i biologi fra UiA, kor eg skreiv bacheloroppgåve om lavvolum på Hardangervidda. I tillegg hadde eg eit vårsemester ved UNIS, der eg fekk gjere mykje spennande feltarbeid. Der oppdaga eg ein fasinasjon for alt det ukjende i havet, som førte til at eg tok mastergraden ved UiB samt endå eit emne på Svalbard. For masteroppgåva arbeidde eg med trålakustikk i krillfisket i Antarktis med Havforskningsinstituttet. Eg liker å vere til hjelp og er interessert i alt som lever både under og over havflata!

Hedda K. Tengesdal : biORAKEL

Hedda K. Tengesdal

biORAKEL

Jeg heter Hedda, er 21 år gammel og går mitt 1. år på master graden i fiskehelse. Jeg er interessert i miljø og bærekraft, og synes havet er en spennende ressurs som matkilde. I tillegg anser jeg dyreetikk som viktig, og er spesielt opptatt av at oppdrettsfisken skal være frisk og ha god velferd.

 

 


Høst 2018

Victoria Arnesen : biORAKEL

Victoria Arnesen

biORAKEL

Jeg tok bachelor og mastergrad i molekylærbiologi ved uib (2013-2018), har tatt alle obligatoriske mol fag, samt prosjektoppgave i mol,tumorbiologi, utviklingsbiologi, toksikologi, cellebiologi. Alle fagene jeg har tatt står i min akademiske CV (sendt til deg tidligere). I mastergraden gikk oppgaven min ut på å studere PI3K metabolismeveien, og se om det hadde en innvirkning på uttrykking av RNA iht kreftutvikling. Har god erfaring både teoretisk og praktisk med mol metoder brukt på lab, så burde lett kunne se om studenter har forstått konseptet i en rapport (men mol221/222 går på våren).

Eliya Cholakova : biORAKEL

Eliya Cholakova

biORAKEL

Eliya.Cholakova@student.uib.no

Jeg er andre års masterstudent i mikrobiologi her ved UiB og har også tatt fag på Svalbard. Jeg flyttet fra Bulgaria til Norge for syv år siden, men jeg tok bachelorgraden min ved University of Edinburgh, Skottland (Honours, 4 år). Der studerte jeg bioteknologi som hovedfag og lærte mye innen molekylær- og cellebiologi, immunologi og genetikk. Bacheloroppgaven min handlet om mikroorganismer som finnes i luftveiene hos sau og nå jobber jeg med ekstremofile mikrober. Jeg er glad i å hjelpe, klar til å lese oppgaver og vil gjerne gi detaljerte tilbakemeldinger!

Anni Sofie Geithus : biORAKEL

Anni Sofie Geithus

biORAKEL

Om meg: 2.-års masterstudent ved molekylærbiologi og tidlegare studentrepresentant for instituttrådet ved gamle MBI/nye BIO og styremedlem av Helix. Har gjennom fleire år vorte utsett for molekylærbiologien sitt nådelause regime kva gjeld rapportskriving til halv fem på morgonen og desperate timar med førebuing til lab/forelesning/kolokkvie/presentasjonar. Gir faget meg av og til lyst til å kaste ei PCR-maskin ut vindauget? Absolutt, men eg er her enno! Som Orakel lover eg å gjere mitt beste for å hjelpe mine medstudentar med mol-relaterte oppgåver. Hit me!

Maria Langvad : biORAKEL

Maria Langvad

biORAKEL

Jeg er 25år og i gang med mitt første semester i mikrobiologi. Jeg har stor interesse rundt et lite studert fagområde, som er studien av mikroskopisk sopp som man finner i det marine miljø. Bachelor graden min i biologi ble tatt i her i Bergen, med ett år som utvekslingsstudent i Australia.

Sigval Myren : biORAKEL

Sigval Myren

biORAKEL

Hei! Mitt navn er Sigval Myren og er 22 år. Eg går en master i havbruksbiologi og har gått på universitet i 4 år. Eg er glad i å hjelpe andre så bare huk tak i meg.
P.S Eg har for tiden på meg fotlenke, så dere kan ikke nå meg utenom orakeltimene.

Jenny Neuhaus : biORAKEL

Jenny Neuhaus

biORAKEL

Jeg tok min bachelorgrad i biologi her ved UiB og fullførte studiet med et knallbra semester på Universitetssenteret på Svalbard (UNIS). Nå er jeg tilbake i Bergen og har begynt på master i marinbiologi. Jeg har alltid elsket havet og synes det er helt fantastisk å studere organismene som bor i det store blå. Det er nesten litt vanskelig å si hva jeg brenner mest for, men blekkspruter og marine nakensnegler faller i hvert fall under denne kategorien. Det er spesielt gøy å observere dyrelivet under vannoverflaten, og derfor dykker jeg regelmessig med dykkerklubben SUB. Jeg ser fram til et nytt semester som biORAKEL og håper dere har mange spørsmål til oss.

Marius Saltvedt : biORAKEL

Marius Saltvedt

biORAKEL

Jeg er 23 år og er i god gang med mitt andre år på master i mikrobiologi. Som biolog har man en veldig brei interesse, men min store fasinasjon har rettet seg mot det mikrobielle økosystemet i havet. Jeg har valgt å fokusere på de minste og mest tallrike biologiske enhetene der - virus! De to første årene av bachelorgraden gjennomførte jeg i Bergen, men valgte å dra på utveksling hele tredje året til James Cook University i Australia. Dette var en helt fantastisk og lærerik opplevelse og deler mer enn gjerne mine erfaringer som utvekslingsstudent.

Marius Takvam : biORAKEL

Marius Takvam

biORAKEL

Jeg er 25 år, og går 1. året på master graden bærekraftig havbruk ved Universitetet i Bergen. Jeg har et ønske om å skrive en master innenfor fysiologi som er et fag jeg har ekstra interesse for. I tillegg til å være fulltidsstudent jobber jeg deltid på Blom fiskeoppdrett, noe jeg har gjort de siste 5 årene. Mine interesser er derfor spesielt i havet ettersom min nysgjerrighet for fisk og havet virkelig startet via akkurat denne deltidsjobben for rundt 5 år siden.

Hedda K. Tengesdal : biORAKEL

Hedda K. Tengesdal

biORAKEL

Jeg heter Hedda, er 21 år gammel og går mitt 1. år på master graden i fiskehelse. Jeg er interessert i miljø og bærekraft, og synes havet er en spennende ressurs som matkilde. I tillegg anser jeg dyreetikk som viktig, og er spesielt opptatt av at oppdrettsfisken skal være frisk og ha god velferd.

 

 


Vår 2018

Eliya Cholakova : biORAKEL

Eliya Cholakova

biORAKEL

Eliya.Cholakova@student.uib.no

Jeg er andre års masterstudent i mikrobiologi her ved UiB og har også tatt fag på Svalbard. Jeg flyttet fra Bulgaria til Norge for syv år siden, men jeg tok bachelorgraden min ved University of Edinburgh, Skottland (Honours, 4 år). Der studerte jeg bioteknologi som hovedfag og lærte mye innen molekylær- og cellebiologi, immunologi og genetikk. Bacheloroppgaven min handlet om mikroorganismer som finnes i luftveiene hos sau og nå jobber jeg med ekstremofile mikrober. Jeg er glad i å hjelpe, klar til å lese oppgaver og vil gjerne gi detaljerte tilbakemeldinger!

Dagny Sanden Døskeland : biORAKEL

Dagny Sanden Døskeland

biORAKEL

Jeg er en jente på 21 år som går andre året på bachelor i molekylærbiologi! Jeg har alltid interessert meg for hvordan vi mennesker fungerer, og gjennom molekylærbiologi får jeg en innsikt i dette, på molekylært og cellulært nivå. Utenom studiene syntes jeg det er kjekt å dykke og danse!

Steven Guidos : biORAKEL

Steven Guidos

biORAKEL

Hi! My name is Steven and I’m a 23-year- old American student currently enrolled in the masters of Biology program here at UiB. I am part of the Biodiversity, Evolution and Ecology group and am currently studying otter and mink interactions in Norway and how these two species affect seabird reproductive success. Although I now study mostly terrestrial biology, I also have a bachelor’s in marine bio and love everything related to marine ecology and biodiversity as well.

Solveig Holm Hjelle : biORAKEL

Solveig Holm Hjelle

biORAKEL

Solveig.Hjelle@student.uib.no

Jeg går nå på mitt 2. år av en master i marinbiologi, men interesserer meg for mye som ikke er relatert til havet innen biologi også. Jeg er spesielt interessert i det meste som har med klimaforandringer å gjøre, økologi og marine pattedyr.
Jeg tok en 4-årig bachelorgrad i marinbiologi i Edinburgh, Skottland før jeg kom hit og gikk før det på Ekspedisjonslinjen på Nordfjord FHS, jeg er med andre ord veldig glad i det meste som har med friluftsliv å gjøre også.
Ellers gleder jeg meg veldig til å møte mange nye elever fra forskjellige bakgrunner via orakel-tjenesten og synes ingen spørsmål er dumme, så det er bare å spørre så skal jeg hjelpe til så godt jeg kan!

Petra Hribovšek : biORAKEL

Petra Hribovšek

biORAKEL

Petra.Hribovsek@student.uib.no

Jeg er mastergradsstudent i mikrobiologi ved UiB. Ellers har jeg en bachelor i biologi fra Slovenia (som jeg er opprinnelig fra) og har vært på studieutveksling i Tyskland (Universitetet i Heidelberg) og praktikumutveksling i Norge, faktisk hos UiB. For tiden jobber jeg med masteroppgaven min (mitt siste semester!) om mikroorganismer i biofilmer og «snottites» (slimete grottesnørr, egentlig) fra et underjordisk tungmetallutslipp/acid mine drainage i Nordland. Mikrobiologi, mikrobiell økologi, miljø, sopp, planter og alt som har med det å gjøre, er mine hovedfascinasjoner. Jeg gleder meg til å prate om biologi og forsøke å finne svar på spørsmål sammen!

Erik Kusch : biORAKEL

Erik Kusch

biORAKEL

I’m enrolled in the Biodiversity, Evolution and Ecology master’s program at UiB and have previously been to UiB for an exchange semester in 2015 and my bachelor’s thesis in 2016 and early 2017. I am originally from Germany and my Norwegian is still pretty bad. Thus we’ll have to communicate in English but seeing how it is the lingua franca in Science that is bound to happen sooner or later, so why not now rather than later? My interests lie mostly with biostatistics, ecology and behavioural biology.

Oline Marie Steinkopf : biORAKEL

Oline Marie Steinkopf

biORAKEL

Hei. Jeg heter Oline, er 25 år og kommer fra Stavanger. Jeg er nettopp ferdig med en master i miljøtoksikologi

Kristina Frøiland Svare : biORAKEL

Kristina Frøiland Svare

biORAKEL

Jeg er snart 30, og på mitt tredje semester med mastergrad retning Biodiversitet, Evolusjon og Økologi - fordypning paleoøkologi!
Bachelorgrad i generell biologi ble også tatt her i Bergen. Har tidligere drevet med forskjellig, inkl. litt norrøn filologi og bibliotek- og informasjonsvitenskap.
Elsker alt som spirer og gror, og blir fort fascinert av fysiologiske prosesser hos både planter og dyr. Er også opptatt av fortid og arkeologi (dermed paleo).
Kom til meg med alle spørsmål, så finner vi ut av det sammen (om jeg ikke vet det allerede).

Marius Takvam : biORAKEL

Marius Takvam

biORAKEL

Jeg er 25 år, og går 1. året på master graden bærekraftig havbruk ved Universitetet i Bergen. Jeg har et ønske om å skrive en master innenfor fysiologi som er et fag jeg har ekstra interesse for. I tillegg til å være fulltidsstudent jobber jeg deltid på Blom fiskeoppdrett, noe jeg har gjort de siste 5 årene. Mine interesser er derfor spesielt i havet ettersom min nysgjerrighet for fisk og havet virkelig startet via akkurat denne deltidsjobben for rundt 5 år siden.

Hedda K. Tengesdal : biORAKEL

Hedda K. Tengesdal

biORAKEL

Jeg heter Hedda, er 21 år gammel og går mitt 1. år på master graden i fiskehelse. Jeg er interessert i miljø og bærekraft, og synes havet er en spennende ressurs som matkilde. I tillegg anser jeg dyreetikk som viktig, og er spesielt opptatt av at oppdrettsfisken skal være frisk og ha god velferd.

Susanne Tonheim : biORAKEL

Susanne Tonheim

biORAKEL

Susanne.Tonheim@student.uib.no

Mitt namn er Susanne Tonheim og eg held for tida på med ei mastergrad i marinbiologi ved Universitetet i Bergen, der eg også har teke bachelorgrada mi med eit semester på Svalbard. Biologi har fascinert meg gjennom heile livet og det har etter kvart blitt noko eg verkeleg brenn for. Mine ‘’favoritt’’-retningar innan biologi er generell marinbiologi, då særleg fiskebiologi i tillegg til marine- og terrestriske pattedyr. Elles likar eg å tilbringe mykje tid ute i naturen og på sjøen. I tillegg er eg aktiv i det lokale rugbymiljøet i Bergen, då både som spelar på BSI rugby og i styret.

Silje Östman : biORAKEL

Silje Östman

biORAKEL

Jeg er en jente på 23 år med en bachelor i biologi fra NMBU, retning «Økologi, evolusjon og biodiversitet». Nå tar jeg en biologimaster med samme retning her ved UiB, og masteroppgaven min skal handle om effekten av klimaendringer på plante-pollinator-interaksjoner.

 

 


Høst 2017

Erik Kusch : biORAKEL

Erik Kusch

biORAKEL

I’m enrolled in the Biodiversity, Evolution and Ecology master’s program at UiB and have previously been to UiB for an exchange semester in 2015 and my bachelor’s thesis in 2016 and early 2017. I am originally from Germany and my Norwegian is still pretty bad. Thus we’ll have to communicate in English but seeing how it is the lingua franca in Science that is bound to happen sooner or later, so why not now rather than later? My interests lie mostly with biostatistics, ecology and behavioural biology.

Jenny Neuhaus : biORAKEL

Jenny Neuhaus

biORAKEL

Jeg tok min bachelorgrad i biologi her ved UiB og fullførte studiet med et knallbra semester på Universitetssenteret på Svalbard (UNIS). Nå er jeg tilbake i Bergen og har begynt på master i marinbiologi. Jeg har alltid elsket havet og synes det er helt fantastisk å studere organismene som bor i det store blå. Det er nesten litt vanskelig å si hva jeg brenner mest for, men blekkspruter og marine nakensnegler faller i hvert fall under denne kategorien. Det er spesielt gøy å observere dyrelivet under vannoverflaten, og derfor dykker jeg regelmessig med dykkerklubben SUB. Jeg ser fram til et nytt semester som biORAKEL og håper dere har mange spørsmål til oss.

Margot Nyeggen : biORAKEL

Margot Nyeggen

biORAKEL

 
Jeg er Margot, 24 år og fra Oslo, og går førsteåret på master i marinbiologi. Jeg fullførte en bachelor i biologi i 2016, der to av tre år ble tilbragt her ved UiB. Det siste året av bacheloren tok jeg på Svalbard, der jeg fikk leke med arktisk bladlus og plankton og stå på ski. Favorittfelt er benthiske (bunnlevende) organismer og marine evertebrater, for der finnes det så mye rart og fint. Som rur for eksempel.

Gunvor Skjelstad : biORAKEL

Gunvor Skjelstad

biORAKEL

Martine Røysted Solås : biORAKEL

Martine Røysted Solås

biORAKEL

Martine.Solas@student.uib.no

Jeg tar en master i marinbiologi. Jeg tok bacheloren min ved UiB, og tilbrakte det siste semesteret i det arktiske paradiset kalt Svalbard. Interessene mine innen biologi spenner vel egentlig over de fleste fagområder, men jeg har naturligvis en ekstra kjærlighet for havet og dets store og små innbyggere. Helt siden jeg var liten har jeg vært fascinert av de store tanngarder man finner dypet, men med årene har det utviklet seg til en interesse og nysgjerrighet for stort sett alt under havoverflaten. Bortsett fra plastikk og søppel da – de kunne vi godt vært foruten.

Susanne Tonheim : biORAKEL

Susanne Tonheim

biORAKEL

Susanne.Tonheim@student.uib.no

Mitt namn er Susanne Tonheim og eg held for tida på med ei mastergrad i marinbiologi ved Universitetet i Bergen, der eg også har teke bachelorgrada mi med eit semester på Svalbard. Biologi har fascinert meg gjennom heile livet og det har etter kvart blitt noko eg verkeleg brenn for. Mine ‘’favoritt’’-retningar innan biologi er generell marinbiologi, då særleg fiskebiologi i tillegg til marine- og terrestriske pattedyr. Elles likar eg å tilbringe mykje tid ute i naturen og på sjøen. I tillegg er eg aktiv i det lokale rugbymiljøet i Bergen, då både som spelar på BSI rugby og i styret.

Christine Holberg Østensvig : biORAKEL

Christine Holberg Østensvig

biORAKEL

Jeg heter Christine, er 22 år og kommer fra Halden. Jeg har nå fullført bachelorgraden min og går for tiden på posstudie. Jeg er ekstremt glad i biologi, og kanskje aller mest økologi og det marine!

Hedda Østgaard : biORAKEL

Hedda Østgaard

biORAKEL

Silje Östman : biORAKEL

Silje Östman

biORAKEL

Jeg er en jente på 23 år med en bachelor i biologi fra NMBU, retning «Økologi, evolusjon og biodiversitet». Nå tar jeg en biologimaster med samme retning her ved UiB, og masteroppgaven min skal handle om effekten av klimaendringer på plante-pollinator-interaksjoner.

Endre Lygre : Tidligere hovedkoordinator

Endre Lygre

Tidligere hovedkoordinator

ely001@student.uib.no

Jeg heter Endre, er 22 år gammel og holder på med første året på master i havbruksbiologi. Jeg er meget interessert i fisk, har arbeidserfaring med oppdrett av kveite og er så heldig at jeg får skrive min masteroppgave om appetitt hos kveite.

 

 


Vår 2017

Terje Alming : biORAKEL

Terje Alming

biORAKEL

 
Jeg er 27 år, kommer originalt fra Bærum og flyttet til Bergen i 2013. Jeg er veldig imøtekommende, sosial, ekstrovert og teatralsk. Jeg tok det siste året av bacheloren min i Australia, ved James Cook University, Townsville

Mats Bøgwald : biORAKEL

Mats Bøgwald

biORAKEL

Jeg er en 23 år gammel kar fra Stavanger som går 3. året fiskehelse. Jeg har bodd i Angola og Aserbajdsjan i ca 10 år hvor jeg fikk dyrket en stor interesse for alt mulig biologisk, spesielt ved å fange insekter og krypdyr. Ivrig fisker når jeg har muligheten.

Jenny Neuhaus : biORAKEL

Jenny Neuhaus

biORAKEL

Jeg tok min bachelorgrad i biologi her ved UiB og fullførte studiet med et knallbra semester på Universitetssenteret på Svalbard (UNIS). Nå er jeg tilbake i Bergen og har begynt på master i marinbiologi. Jeg har alltid elsket havet og synes det er helt fantastisk å studere organismene som bor i det store blå. Det er nesten litt vanskelig å si hva jeg brenner mest for, men blekkspruter og marine nakensnegler faller i hvert fall under denne kategorien. Det er spesielt gøy å observere dyrelivet under vannoverflaten, og derfor dykker jeg regelmessig med dykkerklubben SUB. Jeg ser fram til et nytt semester som biORAKEL og håper dere har mange spørsmål til oss.

Sissel Nordland : biORAKEL

Sissel Nordland

biORAKEL

Mitt navn er Sissel Norland, 25 år. Jeg er på siste året av masterstudiet i biologi, med spesialisering i utviklingsbiologi og fysiologi. Jeg er veldig glad i fiskefysiologi, histologi, god kaffe og klatring!

Jeanette Tennebekk : biORAKEL

Jeanette Tennebekk

biORAKEL

Jeg har studert både bachelor og master i biologi ved UIB. Høsten 2016 ferdigstilte jeg den tverrfaglige masteroppgaven min med forholdet mellom menneske, natur og naturvernsforvaltning som tema, i samarbeid med Institutt for Biologi og Senter for Vitenskapsteori.

Elinor Tessin : biORAKEL

Elinor Tessin

biORAKEL

I am a Marine Biology student, mostly because I love the ocean and almost everything that lives in it (even the slimy stuff). I’m originally from Germany and first came to Norway as an Erasmus student.

Susanne Tonheim : biORAKEL

Susanne Tonheim

biORAKEL

Susanne.Tonheim@student.uib.no

Mitt namn er Susanne Tonheim og eg held for tida på med ei mastergrad i marinbiologi ved Universitetet i Bergen, der eg også har teke bachelorgrada mi med eit semester på Svalbard. Biologi har fascinert meg gjennom heile livet og det har etter kvart blitt noko eg verkeleg brenn for. Mine ‘’favoritt’’-retningar innan biologi er generell marinbiologi, då særleg fiskebiologi i tillegg til marine- og terrestriske pattedyr. Elles likar eg å tilbringe mykje tid ute i naturen og på sjøen. I tillegg er eg aktiv i det lokale rugbymiljøet i Bergen, då både som spelar på BSI rugby og i styret.

  1 comment for “De biORAKLENE

Comments are closed.